BERENAR SOLIDARI AMB EL XALOC

Bon dia a tothom!

Benvolgudes famílies, infants, amics...!!

El proper 24 de gener el Compas fa un segon berenar solidari pel Xaloc. Esperem doncs que tingueu molta gana!!! Gràcies Us hi esperem a tots i totes!!!

L'ADÉU A MOSSÈN DANIEL

La jovenalla vol saragata, prou que ho sabem tots. L'escoltisme, parlant d'una manera global, pensa en treure profit de la saragata juvenil. Aquesta manera de parlar de l'escoltisme és molt popular, però, en el fons, la mina es aquí. Educar en l'acció, en el moviment, en el joc, en les sortides en grup, en organitzar-se per a la vida a l'aire lliure, plantar les tendes cada vegada més lluny, mantenir l'aventura, enginyarse-les per a superar les dificultats, guanyar el cim més alt, i una llarga llista en la que hi compta la vida en grup i l'aventura de sentir-se útil i apte per a moltes coses.

De tot aquest remolí l'escoltisme en fa un cami de llibertat, de formació de la persona i de creixement en la fe. Ja ens podem imaginar la creativitat i l'estudi de les diferents edats que demana tot això. Des dels mes jovenets fins als que han complert dicuit o dinou anys. Es tot un procés educatiu en el que passa de tot.

El nom "escoltisme", "escolta" ho diu ben clar: el qui esta atent, el que viu alertat, al que res li passa desapercebut. Per aixó, el cap, el responsable, no dorm les hores que té son. Cavil.la, orienta, ajuda, acompanya, aconsella, no coacciona, explica, fa descobrir, pregunta, desperta el sentit d'admiració, es testimoni. El cap a vegades marxa a un campament cansat -despres de prepara-ho tot- i arriba rendit, pero pletoric de lliurar bocins de joventut en bé dels que té al costat, fent-los conèixer a Jesucrist, admirar la natura, i endinsant-los al país.

Molts agrupaments han estat veritables escoles d'educació de persones per les que treballar en equip ha estat el més normal i la democràcia l'aire que han respirat tota la infantesa i joventut i el respecte a les persones i a l'ambient el pa de cada dia.

Mn Daniel Barenys.

Escrit que va llegir Mossèn Daniel Barenys en la celebració del 15è aniversari del nostre Agrupament.

BONES FESTES

L'equipàs de caps us volem desitjar molt bones festes i una bona entrada d'any a tothom! Ens veiem als Campaments d'Hivern!

LA LLUM DE LA PAU ARRIBA A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA

Bon dia a tothom!

Com cada any, la Demarcació de Tarragona organitza l'acte de l'arribada de la Llum de la Pau a les nostres comarques, i hi esteu tots convidats!

L'acte serà aquest divendres, 19 de desembre, a la plaça del Tarragonès de Torreforta a les 19.00h. És just davant del centre cívic, a la plaça.

Durant l'acte hi haurà diversos espais, amenitzats musicalment (pel que podeu dur guitarra o instrument fàcil de carregar per acompanyar) i finalitzarà amb el brou solidari de cada any.

Us hi esperem a tots i totes!!!

Design by N.Design Studio, adapted by solidGone.org (version 1.0.0)
Powered by pmwiki-2.1.27