SÓC feliç · 1r Trimestre          SOM feliços · 2n Trimestre          SÓN feliços · 3r Trimestre

SOM feliços · 2n Trimestre

Els Pioners i Caravel·les hem reflexionat sobre com som feliços com a grup. Per fer-ho, ens hem anat passant un cabdell de llana mentre compartíem quines de les nostres qualitats enfortien la branca. Al final, ens hem adonat que quan algú deixava anar el fil, el teixit de llana que havíem anat formant es desefeia, i que necessitàvem les qualitats de cadascú perquè la branca funcioni!

Els Castors i Llúdrigues també SOM feliços!!

Vam treballar-ho durant la sortida de 2 dies a Valls.  Vam veure que les coses que ens fan feliços sempre són compartides, com per exemple:

  • Jugar amb els altres
  • Estar amb la família
  • Dormir tots junts al cau
  • Fer abraçades, sobretot quan l’altre està trist
  •  Ensenyar als altres a jugar a futbol

Això, va fer-nos adonar que sempre que ens ho passem bé estem envoltats d’altres persones que ens estimen i a les quals nosaltres també aportem felicitat.

Va anar tant bé, que tenim moltes ganes de seguir treballant la felicitat!!

Els Ràngers i Noies Guia, hem estat treballant el SOM! Per fer-ho vam fer una dinàmica en la que s’anaven passant un cabdell de llana m’entres cadascú deia què aportava ell o ella a la branca per fer-la feliç, conforme s’anaven passant la llana, s’anava teixint una mena de telaranya al mig , al final van arribar a la conclusió que si qualsevol deixa anar el seu tros de llana, la telaranya es desmunta, és a dir que tothom és imprescindible per mantenir la felicitat a la branca.

SÓC feliç · 1r Trimestre

Els Castors i les Llúdrigues vam treballar la felicitat durant una estona de l’últim cau. Ens ho vam passar molt bé tot fent un concurs!! Primer, vam parlar
sobre les coses que estan relacionades amb la felicitat :
– “Fer abraçades”
– “Donar i compartir”
– “No pegar ni donar cops”
– “L’amor”
– “Respectar”
– “Protegir als altres”
Després, cada grup havia d’aconseguir trobar diverses paraules en una sopa de lletres, les quals també estaven relacionades amb la felicitat. Finalment, cada grup va representar, fent mímica, una de les paraules que havia trobat, mentre que la resta de grups intentava endevinar quina era.
Seguirem treballant què ens aporta la felicitat de cara a Campaments d’Hivern!
Els Llops i les Daines també hem estat treballant el sóc durant aquest 1r trimestre.
A Reus vam fer una activitat en la que ens fèiem preguntes sobre què ens feia feliços a nosaltres mateixos, independentment de la resta de persones que ens envolten.
Vam veure que ens fan felices moltes coses, com ara les sorpreses, treure una bona nota a l’escola, despertar-nos sense alarma, dormir moltes hores, admirar la natura, el nostre menjar preferit…
I vam fer l’escala de la felicitat, situant a dalt de tot el que ens fa més feliços i a sota el que menys.
També vam veure que per estar bé amb la resta de persones i que la felicitat sigui present amb els altres, cal que primer nosaltres estiguem bé amb nosaltres mateixes!
En una altra activitat, ens vam posar uns adjectius a l’esquena on la resta de companys i companyes ens posaven gomets a l’adjectiu que consideraven que ens descrivia millor. Vam descobrir que de vegades pensem que som d’una manera i en canvi la resta de persones ens consideren millors!

Els Ràngers i Noies guia, ja hem començat a treballar el sóc, per fer-ho vam començar amb l’escala de la Felicitat on primer van reflexionar individualment amb unes preguntes curtes sobre que era el que a ells i ells  personalment els feia feliços, com podien ser feliços amb ells mateixos, quines coses els agradaria per ser més feliços…. i després ho vam compartir amb l’escala de la felicitat on tots els infants van escriure activitats/situacions que els feien més o menys feliços.

 

“La felicitat és el viatge no el destí”, aquesta és una de les conclusions a la que hem que els Pioners i Caravel·les en una de les activitats del 35è aniversari, un curs dedicat a reflexionar sobre la felicitat!
Durant aquest trimestre ens hem centrat en la felicitat individual, en com #SÓCFELIÇ, i hem parlat sobre com podem estar bé amb nosaltres mateixos. “Com puc aconseguir estar feliç amb mi mateix/a?” “Què m’
agradaria canviar de mi?” “Normalment estic feliç?, són algunes de les preguntes que ens hem fet per reflexionar-hi. També hem ordenat les coses que ens fan feliç per aprendre a valorar el que tenim en la normalitat del dia a dia.
Ara tenim ganes que arribi el següent trimestre, que parlarem sobre què fa feliç a la gent del nostre entorn més proper!

 

La branca de Truc 1 també ha treballat el “SÓC” sobre la felicitat! Aquí ens han passat la seva reflexió:

“La felicitat és el viatge no el destí”

“El arte de la vida es ser feliz con poco”

“Cadascú de nosaltres és al món per descobrir el seu propi camí, i mai serem feliços si seguim el de l’altre”

Hem escollit aquestes frases ja que com a grup pensem que la felicitat no és l’objectiu final de la nostre vida i el motiu pel qual estem aquí. Pensem que la felicitat són moments de satisfacció personal, que a cadascú, el fan feliç coses completament diferents, tots trobem la felicitat en les petites coses i, sobretot, en un mateix. Però remarquem que no és un estat constant a la vida, i és així que, com menys coses aspirem a tenir, més moments feliços tindrem, perquè gaudirem amb les emocions més quotidianes i més del dia a dia.

EL SOPAR DEL 35è

Ha arribat el moment de fer la preinscripció pel sopar del 35è! El sopar tindrà lloc el proper 5 de maig al Tinglado del Port, ja queda menys d’un mes, quins nervis!

Heu d’apuntar-vos al següent enllaç i més tard, els dies 14 i 21 d’abril al sortir del cau, podreu adquirir els tiquets per assistir a l’acte. L’estem preparant amb molta il·lusió i esperem veure-hi a tot l’Agrupament, així que ja sabeu, feu córrer la veu per tothom qui ha format part del Xaloc.

LA INAGURACIÓ DEL 35è

Ara sí! Per fi l’agrupament hem inaugurat el 35è aniversari. El dissabte 22 d’octubre a les 18.30 ens vam reunir infants, famílies i caps a la sala d’actes, on vam veure un vídeo sobre la felicitat (l’eix transversal de l’aniversari) i es van presentar els actes que es duran a terme durant el curs. Finalment, va aparèixer la mascota de l’aniversari i va presentar l’àlbum del 35è, que anirem omplint de fotos durant l’any. Per començar, ja tenim la foto d’agrupament i les frases sobre la felicitat que ha elaborat cada branca! Al final vam fer una mica de caliu tot fent un pica pica a la plaça i on hi vam poder comprar les samarretes del 35è, que són precioses! Ja frisem pel proper acte de l’aniversari!